OUDER EN PEUTERGYM

Ouder en peutergym is voor peuters van 1½ tot 4 jaar, die samen met papa, mama, opa of oma, lekker wil gymmen in een 'echte' gymzaal. Het opdoen van veel bewegingservaring is op deze leeftijd ontzettend belangrijk. De kinderen krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen bijvoorbeeld klimmen, klauteren, balanceren, springen en rollen.

Je kind leert tijdens de les onder meer hoe kleine opdrachten uitgevoerd moeten worden. Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. In de ontmoeting met andere kinderen, leert de peuter hoe rekening met elkaar moet worden gehouden en dat je op je beurt moet wachten. Ouder en peuter gym versterkt de band tussen ouder en het kind.

Er zijn 2 ouder & peuter gym groepen, overleg met de leiding welke groep het beste past. De 2e groep gymt volgens het nijntje beweegdiploma systeem. Voor meer informatie daarover: dutchgymnastics.nl/beweegdiploma

Momenteel zijn de groepen ouder- & peutergym vol, we werken met een wachtlijst. Interesse in deze les? Mail dan eerst naar peuter-kleutergym@sss-irene.nl
Je krijgt dan bericht wanneer er plek is om mee te komen doen.
Makkelijke kleding en soepele, schone schoentjes zijn aan te bevelen voor de les. Gymmen op sokken vinden we geen goed idee omdat dit glad is.

Ouder en peutergym wordt gegeven door Anita Westerveld.